Zoekmachine optimalisatie

Online vindbaarheid verbeteren en meer klanten verwelkomen.

 

Wat is Zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie gebruik je om jouw website of webshop hoger in de zoekmachines te krijgen. De populairste zoekmachines zijn Google en Bing. Iedereen wil die nummer 1 positie maar al sta je maar op de eerste 3 pagina’s dan kun je al veel verkopen behalen. Het eerste waarmee aan de slag word gegaan zijn de zogenaamde zoekwoorden. Deze moeten terugkomen in de meta omschrijving en titel.

Maar je moet ze ook voldoende in de content plaatsen. Zo word jij gevonden op een of meerdere zoekwoorden. Ook is het belangrijk om een Domein Autoriteit (DA) en Pagina Autoriteit (PA) op te bouwen. Dit zorgt ervoor dat er meer waarde aan een bepaalde pagina word gegeven. Dit kun je doen door goede linkbuilding. Met zoekmachine optimalisatie gaat het voornamelijk om het behalen van goede organische posities. Ook word er gekeken naar de technische aspecten van de website. Een van de belangrijkste onderdelen hier is de snelheid van je website. Een ideale website heeft minder dan 5 seconden nodig om geladen te worden. Ook is het belangrijk om je website goed te indexeren. Gelukkig zijn hier genoeg plugins voor als je een CMS systeem zoals Joomla of WordPress gebruikt. Hiermee kun je de metagegevens instellen die nodig zijn.

SEO toepassen in jouw marketing
SEO gebruiken voor hogere positie

Wat kun je bereiken met zoekmachine optimalisatie?

Hoge posities in de zoekmachine Zoekmachine optimalisatie word vooral door bedrijven ingezet om hoge organische posities te bemachtigen zonder te moeten adverteren. Dit is ook haalbaar als je hier maar even geduld voor hebt. Meer verkeer naar je website Met een hogere positie krijg je automatisch ook meer bezoekers naar je website. Maar het is de kunst om van deze bezoekers kopers te maken. Een veelgemaakte fout is een onduidelijke beschrijving of teveel stappen om een product of dienst te kunnen bestellen. Maar je zult ook verbaasd staan hoeveel bedrijven geen goede contactopties hebben ingesteld.

Veel omzet behalen: Wanneer jouw website optimaal werkt en goed snel is dan kun je ook meer omzet verwachten. Eventueel zou je ook kunnen inzetten op andere kanalen zoals Youtube of Facebook. Hier kun je namelijk in korte tijd voor een kleine investering een naam neerzetten. Of dit nu gaat om een product of dienst of gewoon een algemene herkenning voor je bedrijf.

Technische zoekmachine optimalisatie aspecten

Snelheid en indexatie
Naast een mooie en strakke website is het belangrijk om ook een snelle website te hebben. Met indexatie laat je gebruikers en het algoritme van de zoekmachine weten hoe jouw website in elkaar zit. Zorg ervoor dat mensen bij de juiste producten komen in maximaal 2 klikken. 
Veel voorkomende fouten

Vaak vergeten website beheerders om de links naar niet bestaande pagina’s en producten te verwijderen. Hierdoor ontstaat een 404 error waardoor de zoekmachine niet verder zoekt naar de juiste url. Leid deze altijd om met een 410 inhoud verwijderd of 301 inhoud permanent verhuisd.
Duplicate content
Het is belangrijk om unieke teksten te gebruiken die andere bedrijven niet hebben. Dit geeft extra waarde aan jouw producten. Wanneer concurrenten precies dezelfde teksten gebruiken zoals het geval is bij dropshipping. Dan zul je merken dat mensen niet of nauwelijks worden gemotiveerd tot een aankoop!

Zoekmachine optimalisatie Designmarketking

Designmarketking is al jarenlang de partner op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Wij hebben ook een speciaal blog over Google SEO waar je kunt lezen wat de belangrijkste aspecten zijn. Daarnaast doen wij dit werk al meer dan 12+ jaar. We hebben de afgelopen 5 jaar niet voor niets veel veranderingen gezien in het algoritme van Google. Sinds deze maand is het ook inzichtelijk voor gebruikers hoe snel een website of webshop scoort. Via de uitgebreide rapportage kun je dus zien waar nog verbetering behaald moet worden. Maar ook merken we de laatste 3-5 jaar dat je actief moet inspelen op wat er in de wereld gebeurt. Belangrijke trends die ontstaan zoals influencers of een corona pandemie kunnen jouw website veel nieuwe klanten geven.

Wat wij anders doen

Wij maken een Plan van aanpak voor 3 -9 maanden voor wat we met de website of webshop willen bereiken. Vervolgens gaan wij dit ook optijd evalueren en houden wij wekelijks de ontwikkelingen in de gaten. Dit zorgt ervoor dat je geen trend meer hoeft te missen. Regelmatig nieuwe content plaatsen levert een hoge positie in de zoekmachine op. Maar Google kijkt ook naar de leeftijd van je oude content. Het is dus ook belangrijk om deze regelmatig bij te werken. Daarnaast word er nog steeds over het hoofd gezien dat een website veilig moet zijn voor klanten en bedrijven. Dit kun je doen door te investeren in een goed SSL certificaat. Dit laat zien dat jij vertrouwelijk om gaat met de gegevens die je verzameld.

SEO inzetten voor je website
De combinatie van SEO met Google

Zoekmachine optimalisatie uitgelegd

Zoekmachine optimalisatie kent 4 belangrijke onderdelen. Beginnend bij techniek wat alles te maken heeft met de code die je verstuurt naar de zoekmachine. Hier moet de belangrijkste informatie staan voor de zoekmachine. Maar ook is het slim om in de titel en omschrijving zoekwoorden te verwerken. Zo zorg je ervoor dat je website vindbaar is op deze woorden. Maak je gebruik van WordPress dan kun je dit makkelijk instellen zonder enige programmeerkennis met plugins. Vervolgens heb je nog de content waar de belangrijkste informatie van jou product of dienst instaat. Natuurlijk is het hebben van interne links naar andere producten hierbij ook belangrijke. Een goede navigatie door de website heen is goud waard. Ook is het belangrijk om je afbeeldingen te omschrijven. Deze worden dan onder bepaalde zoekwoorden ook zo weergeven bij Google Afbeeldingen. Dit kan je extra klanten opleveren zonder dat je hiervoor veel werkt hoeft te doen. Toch word het vaak over het hoofd gezien. Dan heb je nog de links.

Zorg voor voldoende interne en externe links. Interne links lopen van product tot pagina en vice versa. Externe links verkrijg je door jouw site bij een andere site aan te melden. Dit kun je doen in de vorm van een blog maar er bestaande ook betaalde link mogelijkheden. Denk hierbij aan startpagina’s of gewoon normale website in dezelfde branche. Zorg er wel voor dat deze websites een goede DA en PA hebben. Dit kan er voor zorgen dat jij deelt in de waarde en ook stijgt in de zoekmachine. Bij het schrijven van blogs kun je vaak een of meerdere content links gebruiken.  Deze geven meer waarde mee als een normale link. Als je de tijd hebt is het dus verstandig om met enige regelmaat een gast blog te plaatsen. Als laatste komen we uit bij de gebruikersinteractie. Dit is ook een belangrijk en essentieel onderdeel. Hoe zijn de communicatie mogelijkheden op jouw website. En hoe kunnen mensen daar doorheen navigeren.

Wanneer dit te lang duurt haken veel mensen af. Het schijnt zelfs meer dan de helft te zijn bij een laadtijd van 5 seconden of meer. Eventueel zou je ervoor kunnen kiezen dat de website uitgesteld geladen word. Zodat mensen tijdens het scrollen enige laadtijd hebben maar veel minder als dat ze bij de hele pagina hebben. Enkele tips van onze SEO marketeers zijn dat je nooit moet vergeten om de H1 tm H5 tags te gebruiken. Dit gebruik je voor de titel die omschrijft wat er in de tekst onder valt te lezen. De waarde van elk kopje kun je van 1 (hoog) tot 5 (laag) instellen. Let wel op dat je slechts 1 H1 tag gebruikt. 

Gratis SEO Rapportage

Wil jij weten hoe je er op gebied van zoekmachine optimalisatie voor staat? Of gewoon hoe goed jouw bedrijf vindbaar is? Dan kun je hiernaast een aanvraag doen voor een gratis SEO check. Wij kunnen je dan ook advies geven wat er nog veranderd moet worden voordat jij echt door kan breken. Ook links van social media kanalen tellen mee in deze beoordeling. Deze geven ook SEO waarde mee wat veel mensen vergeten zijn. Kortom wij leggen je graag uit welke kansen er op de online markt zijn.

 

Ontdek hoe jij ervoor staat ten opzichte van zoekmachine optimalisatie

SEO marketing voor bedrijven
SEO online marketing bureau

 

Zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid

Zoekmachine optimalisatie word gebruikt om jouw online vindbaarheid te verbeteren. dit kun je doen via zoekmachines zoals Google of Bing. Maar ook het regelmatig plaatsen van content op sociale kanalen zoals facebook of twitter heeft invloed op je positie. Een goede positie zorgt voor meer bezoekers en als de website goed ingericht is meer klanten. Klanten geven omzet en iedere klant is er een! Let dus op dat je jouw doelgroep op de juiste manier aanspreekt. Voor de zakelijke kant is dit vaak in de u vorm. En voor de persoonlijke benadering kies je vaker voor de je en jij varianten. Het is verstandig om een copywriter SEO web teksten te laten schrijven. Zorg ook dat de klant antwoord vind op zijn vragen. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer iemand naar een broek opzoek is die rood is dit staat aangegeven bij de foto of omschrijving.

Dit voorkomt weer telefoontjes en mailtjes op de klantenservice en zo houd je meer tijd over om te groeien als onderneming. Daarnaast worden veel zoekopdrachten voortaan op mobiel of tablet gedaan. Het is dus belangrijk om een responsive of mobiel vriendelijk webdesign te laten maken. Ook dit kun je via Google controleren en zien waar de laadtijden te lang zijn. Een goede ervaring op mobiele apparaten is voor vijfenveertig procent bepalend in de online verkoop. Eventueel kun je met Rich Snippets ook extra elementen aan je website vertoning in Google toevoegen. Denk hierbij aan antwoorden op meest gestelde vragen of een menu hoe de site in elkaar zit. Ook de ALT tag bij foto’s is van belang voor je online vindbaarheid. 

En een duidelijke sitemap zorgt ervoor dat klanten en Google goed door jouw website kunnen navigeren. Een populaire plugin voor WordPress is hierbij YOAST SEO of RANKMATH SEO.  Wanneer je met linkbuilding start is het verstandig om goed na te denken over anker teksten. Dit zijn teksten die je bij de link gebruikt om aan te geven waar de link over gaat. Een kort en krachtige omschrijving zorgt voor meer bezoekers naar de website. Maar daarnaast kan het je ook nog hogere SEO waardes geven. Een doelgroepen onderzoek kan ook helpen bij het verbeteren van je positie. Dit omdat je dan gerichter op de klanten gaat adverteren die iets bij jou willen kopen. Zo kun je bepaalde leeftijden en geslachten uitsluiten in Google en Facebook. Dat zorgt ervoor dat je alleen klanten bereikt die daadwerkelijk geintereseerd zijn.