First Input Delay

First Input Delay (FID)

Afgelopen maand hebben we een zoekmachine update van Google gehad waarin de First Input Delay een belangrijke factor speelt. Er is namelijk besloten om 3 indicatoren te gaan gebruiken voor het meten van de gebruiksvriendelijkheid van de website. Dit is niet alleen voor de klanten belangrijk maar ook voor jouw SEO score. Dit worden ook wel de Core Web Vitals genoemd. Het gaat dan om de eerste reactietijd met de server. Deze kun je aanzienlijk verbeteren door bijvoorbeeld afbeeldingen te verkleinen. Maar ook zou je in je hosting pakket of CMS systeem caching kunnen inschakelen.

Wat is First Input Delay?

First Input Delay meet zoals je al doet vermoeden de tijd van het eerste contact met de website. Ook meet het hoe lang het duurt voordat de pagina geladen is. Dit word gemeten in MS. Het meet niet alleen de laadtijd van de webpagina maar ook de eerste interactie van de bezoeker. Een ideale First Input Delay bestaat uit een reactietijd van maximaal 100MS en het liefste nog korter. Het heeft een grote invloed op je positie in zoekmachine. En tevens ook op de domein autoriteit en pagina autoriteit. Het is belangrijk dat je dus tijdig actie neemt. Deze scores zorgen ervoor dat je meer of minder klanten krijgt.

Wat kun je met First Input Delay?

Veel mensen snappen niks van de term First Input Delay. Vandaar dat wij op een begrijpelijk manier dit aan jou proberen uit te leggen. Als je weinig afbeeldingen gebruikt zal je website sneller laden als een website met veel afbeeldingen. Maar tegenwoordig kun je ook je afbeeldingen verkleinen. Dit doe je door het via een van de websites die dit aanbieden te doen.

Maar maak je gebruik van Joomla of WordPress? Dan kun je dit ook doen met een van de handige plugins. Voorbeelden hiervan zijn Shortpixel en WP Smush. Ook sommige cache plugins helpen bij het verbeteren van deze scoren. Een goed en regelmatige ge├╝pdatet cache resulteert namelijk in snellere laadtijden. Door gebruik te maken van PageSpeed Insights kun je een beter inzicht krijgen in deze scores. Als je hier niet zo goed mee bent kun je dit ook aan je webdesignbureau vragen. Of je plaatst een opdracht op een van de forums voor iemand die kan helpen bij het verbeteren van deze score.

Wat vraagt veel tijd en zorgt voor een slechte First Input Delay?

Javascript kan de First Input Delay extreem verlagen. Maar ook een slechte hostingserver kan ervoor zorgen dat je langzame laadtijden hebt. Vaak is het niet zo duur om over te stappen qua hosting. Echter is Javascript een programmeertaal die weinig mensen begrijpen. Het optimaliseren hiervan kan een dure hobby zijn. Maar met een CMS systeem heb je vaak al een plugin onder de 100 euro die dit kan oplossen. Het zit hem niet alleen in de lange scripts die je met Java gebruikt. Maar ook in de render blocking script. Je zou ervoor kunnen kiezen om dit uitgesteld te laden. De webpagina word dan bijvoorbeeld bij het scrollen pas geladen. Dit zorgt ervoor dat je FID sterk verbeterd.

admin

Andere bekeken ook :

zoekintentie

Wat is een zoekintentie? Een zoekintentie is de gedachte achter waarom iemand een zoekopdracht plaatst. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze iets in het nieuws hebben opgepakt. Daar willen ze mischien wel wat meer over weten of nog even rustig nalezen. Maar ook kan het...

SEO strategie

Wat is de juiste SEO strategie Een SEO strategie word gebruikt om hoog in de zoekmachine te komen. Deze is gebaseerd op organische resultaten in de zoekmachine. Dit is een duurzame manier omdat deze resultaten in de meeste gevallen blijvend zijn. Om dit te bereiken is...

Google SEO

Crawlen in Google SEO Is jouw site zichtbaar voor de zoekmachines?Dit zou je kunnen kijken via Google met het volgende commando site:www.jouwwebsite.nl.Komt jouw website niet tevoorschijn dan is Google nog niet langs geweest.Maar het kan ook zijn dat je iets in de...